Тел.: 0988364304
гр. София

СТЕП ТАНЦИ

Курсове по степ танци

Курсове по степ танци

На курсовете по степ танци ще развиете слуха си, чувството за ритъм и двигателната координация. Степът оказва добър ефект върху опорно-двигателния апарат и рефлексите.

Да яхнем ретро вълната, пренасяйки се в ерата на суинга и джаза със степ танца /tap dancing/ и с помощта на ритмични фигури да засвирим барабани с краката си!

Степът се заражда в САЩ, вследствие на сливането на множество културни традиции. През 30-те и 40-те години на ХХ  придобива огромна популярност благодарение на холивудските музикални филми. Една от версиите за възникване на степа е сходството с движенията на моряците на кораб, когато има вълнение в морето. Този танц може да се практикува със или без музикален съпровод – ритъмът се прави със специални обувки с метални пластини на подметката. Основните движения в степа се изпълняват с краката. Движенията на ръцете и главата също са важни, но те само допълват движенията на краката.

Курсовете по степ танци са подходящи за всички възрасти.

Заниманията със  степ правят децата по-уверени в себе си, по- организирани, упорити  и трудолюбиви.  Ранното въвеждане на децата в света на танцувалното изкуство създава необходимите условия за хармоничното развитие на личността.

Занятията по степ се провеждат два пъти седмично в малки групи – до 5 човека. Времетраенето на едно занятие е 50 мин. Възможни са и индивидуални уроци.

Цени:

Два пъти седмично по 50 минути на посещение: 100 лв./месец

Индивидуален урок /50 мин./: 20 лв.

Преподавател: Лиляна Кадиева

 

Клипът е от сценично участие на Лиляна Кадиева