УРОЦИ ПО КИТАРА

Уроци по китара

Интензивни онлайн курсове по китара

Курсовете по китара са индивидуални и са предназначени както за начинаещи, така и за напреднали. Обучението е адаптирано спрямо предпочитанията на курсиста.

Курсът се провежда в рамките на един месец и включва три занимания седмично с продължителност по 60 минути.

Обучението е подходящо и за деца над шестгодишна възраст.

Цената на месечен пакет е 250 лв.

*Има възможност за присъствено провеждане на заниманията

Уроците по китара са подходящи за деца (от 5 год.) и възрастни. За напълно начинаещи и за по-напреднали ученици. Предлагаме индивидуална и групова форма на обучение.

Уроците по китара включват:

  •  правилна постановка и  тоноизвличане
  •  темпо и динамика
  •  интервали и акорди
  •  гами, ладове и скали
  •  ритмика
  •  основни положения при свирене на ритъм и соло
  •  разучаване на класически пиеси; поп, рок, джаз композиции и др.
  •  импровизация
  •  подготовка за концертни участия  

Китарата е акомпаниращ и солов инструмент. Както акустичната, така и електрическата китара се използва във всички музикални стилове. Процесът на обучение е завладяващо увлечение, при което независимо от възрастта, всеки може да изяви себе си. Без значение дали ще свирите инструментал само с една китара или с вокален съпровод, дали ще участвате в дуо, трио или рок група, дали искате просто да сте център на компанията – китарата е вашият инструмент!

Китарата е универсален инструмент с много широки възможности. Много партии, писани за други инструменти (напр. пиано) могат да бъдат адаптирани за изпълнение на китара. Основно китарите са два вида: акустична и електрическа. Даваме възможност на нашите ученици да придобият и сценичен опит като организираме концерти в различни клубове. Също така съдействаме при избор и закупуване на инструмент, подходящ за съответната възраст. На занятията по китара се обръща внимание на различни стилове музика, в зависимост от предпочитанията на ученика – класика, поп, рок, хеви, джаз, реге, кънтри и др. При желание уроците могат да бъдат комбинирани със солфеж.

Единичен урок – 25 лв./50 мин.

Пакет от 4 урока – 80 лв./1 посещение в седмицата/

Пакет от 8 урока – 150 лв./2 посещения в седмицата/

Уроците от закупените пакети трябва да бъдат изразходени в рамките на месец

Преподавател: Цветан Маринов