уроци по китара musicroom

Уроци по китара

Уроци по китара за деца и възрастни!  За напълно начинаещи и за по-напреднали ученици. Методиката на обучение е съобразена с възрастта и индивидуалните възможности на учениците.

На уроците ще научите:

  •  правилна постановка и  тоноизвличане
  •  темпо и динамика
  •  интервали и акорди
  •  гами, ладове и скали
  •  ритмика
  •  основни положения при свирене на ритъм и соло
  •  разучаване на класически пиеси, поп, рок, джаз композиции и др.
  •  импровизация
  •  подготовка за концертни участия  

Овладяването на китарата като инструмент зависи от целта, която се преследва. При желаете да научите основни акорди и да придобиете базови ритмически умения – няколкомесечни уроци по китара ще бъде достатъчно. Но ако искате да бъдете наистина на ниво, ще е необходимо методично и систематично обучение.

Добър вариант е уроците по китара да започнат на найлонови струни (класическа китара) и след това, спрямо желаната жанрова стилистика, лесно може да се премине и на китара с метални струни. За феновете на хард рока не е проблем от самото начало обучението да започне с електрическа китара.

Уроци по китара за деца

Установено е, че уроците за деца помагат за развиване на съобразителността, концентрацията и паметта. Програмата е адаптирана и към най-малките (от 5 годишна възраст)

Уроци по китара за начинаещи

Никога не е късно да започнете! Уроците за начинаещи може да протича както на акустична, така и на електрическа китара. Преподават се различни стилове: класика, поп, рок, джаз, хеви и други.

Китарата е акомпаниращ и солов инструмент. Както акустичната, така и електрическата китара се използва във всички музикални стилове. Процесът на обучение е завладяващо занимание, при което независимо от възрастта, всеки може да изяви себе си. Без значение дали ще свирите инструментална музика само с една китара или с вокален съпровод, дали ще участвате в дуо, трио или рок група, дали искате просто да сте център на компанията – систематичните уроци по китара ще ви помогнат да постигнете целта си!

 

Единичен урок – 25 лв./50 мин.

Пакет от 4 урока – 80 лв./1 посещение в седмицата/

Пакет от 8 урока – 150 лв./2 посещения в седмицата/

Уроците от закупените пакети трябва да бъдат изразходени в рамките на месец

Преподаватели:

1.: Цветан Маринов

2. Иван Георгиев