СОФИЯ БУЛ. ХРИСТО БОТЕВ 129 ТЕЛ. 0884 214 849 close ×
+

Уроци по китара

Уроци по китара за деца и възрастни! За напълно начинаещи и за по-напреднали ученици. Методиката на обучение е съобразена с възрастта и индивидуалните възможности на учениците. При сериозно отношение – гарантиран резултат!

На уроците ще научите:

  • правилна постановка и тоноизвличане
  • темпо и динамика
  • интервали и акорди
  • гами, ладове и скали
  • ритмика
  • основни положения при свирене на ритъм и соло
  • разучаване на класически пиеси, поп, рок, джаз композиции и др.
  • импровизация
  • подготовка за концертни участия


Овладяването на китарата като инструмент зависи от целта, която се преследва. При желаете да научите основни акорди и да придобиете базови ритмически умения – няколкомесечни уроци по китара ще бъде достатъчно. Но ако искате да бъдете наистина на ниво, ще е необходимо методично и систематично обучение.
Добър вариант е уроците по китара да започнат на найлонови струни (класическа китара) и след това, спрямо желаната жанрова стилистика, лесно може да се премине и на китара с метални струни. За феновете на хард рока не е проблем от самото начало обучението да започне с електрическа китара.

Уроци по китара за деца

Установено е, че уроците за деца помагат за развиване на съобразителността, концентрацията и паметта. Програмата е адаптирана и към най-малките (от 5 годишна възраст)

 Китара за начинаещи

Никога не е късно да започнете! Уроците по китара за начинаещи може да протича както на акустична, така и на електрическа китара. Преподават се различни стилове: класика, поп, рок, джаз, хеви и други.
Китарата е акомпаниращ и солов инструмент. Както акустичната, така и електрическата китара се използва във всички музикални стилове. Уроците по китара са завладяващо занимание, при което независимо от възрастта, всеки може да изяви себе си. Без значение дали ще свирите инструментална музика само с една китара или с вокален съпровод, дали ще участвате в дуо, трио или рок група, дали искате просто да сте център на компанията – систематичните уроци по китара ще ви помогнат да постигнете целта си! 

Видове китари

Основно китарите се делят на два вида – акустични и електрически. Акустичните са с резонансов отвор и не се нуждаят от допълнителна техника за да функционират. Електрическата китара има така наречените адаптори, които преобразуват звука, и за да се свири на нея е необходим и китарен усилвател, притежаващ различни функции като усилване или намаляване на ниски и високи честоти и много други.

 

Единичен урок – 40лв./50 мин.

Преподавател:

АЛЕКСАНДЪР СИМОВ