Тел.: 0988364304
гр. София

Уроци по цигулка 

Уроци по цигулка за деца (от 4 год.) и възрастни. За напълно начинаещи и за по-напреднали ученици. На уроците по цигулка ще се научите да свирите любимите си класически пиеси и различни популярни музикални произведения. Занятията се провеждат присъствено или онлайн. 

Уроците по цигулка включват:

  • усвояване на правилна постановка на лява и дясна ръка
  • тоноизвличане
  • динамика
  • нотна грамотност
  • развиване на слуха и чувството за ритъм
  • овладяване на основни технически похвати
  • солфеж (по желание)

На уроците по цигулка се култивират качества като търпение, постоянство и трудолюбие. Развива се музикалната памет и се изгражда естетическия вкус. Методиката на обучение се определя от възрастта на учениците.  Уроците по цигулка са предназначени както за деца, така и за възрастни.

Уроци по цигулка за деца

Установено е, че класическата музика развива усета за творчество у децата. Заниманията с цигулка повишават концентрацията и мотивацията за надграждане на постигнатите резултати.

Обучението по цигулка е процес, който зависи в не малка степен от самия ученик. Главните фактори за по-бързото овладяване на инструмента са желанието и постоянството. Уроците се провеждат в приятна творческа атмосфера!

Цигулката е най-популярният струнно-лъков музикален инструмент. Има своето място практически във всички музикални стилове. С уникалното си звучене цигулката може да се използва като самостоятелен солов инструмент; като част от дуо, трио или цял оркестър. Произведения за цигулка пишат композитори като Паганини, Моцарт, Вивалди, Брамс, Бах и много други.

Цигулката се вписва като немаловажен музикален компонент не само в класическата музика, а и в поп, рок, джаз и кънтри музиката. Изящно звучене имат дуети като: китара -цигулка, пиано – цигулка, акордеон – цигулка и т.н.

Единичен урок – 25 лв./50 мин.

Пакет от 4 урока – 80 лв./едно посещение в седмицата/

Пакет от 8 урока – 150 лв./две посещения в седмицата/

Уроците от закупените пакети трябва да бъдат изразходени в рамките на месец.

Преподавател: Ели Стойнева